Kepek

Tisztítókúrák, méregtelenítés, fogászati méregtelenítés

Méregtelenítő-, salaktalanító- és tisztítókúrák, regeneráló kúrák komplex összeállítása. Fogászati méregtelenítő kúra összeállítása amalgámtömés-cserék, fogászati fémek és gócok eltávolítása esetén. 

Mi a különbség a háromféle megközelítés között?
Sok az átfedés, átmenet a kúrák között, ezért igazából "tisztán" elválasztani ezeket nem lehet egymástól. A saját tapasztalatom és megfogalmazásaim alapján nem meghatározást, csupán tájékoztatást, útmutatót szeretnék adni ebben a témakörben.

1. Salaktalanítás: elsősorban a három fő szennyező anyag, a vizelet, széklet és nyiroknedvek távozásának fokozását szolgáló kúrák lehetnek salaktalanító kúrák. Salaktalanításnak számíthat a jól összeállított fogyókúra, a zsírpárnáktól való megszabadulás is. Ezekhez nagyon jó gyógyteákat használhatunk, illetve egyszerűbb gyógynövényes, magvas kúrákat, pl. zsurlótea fogyasztása a vese salaktalanítására, mustármag-kúra a vastagbél tehermentesítésére, dr. Vodder-féle nyirokmasszázs kúra és/vagy szauna kúra a nyirokrendszer támogatására. Salaktalanítás lehet, ha bizonyos ételektől vagy élvezeti szerektől és szokásoktól tartózkodunk, pl. húsmentes napokat, heteket iktatunk az életünkbe. De salaktalanítás lehet az a döntés, hogy minden nap elfogyasztunk 3 liter tisztított vizet, illetve a reggelt citromos tiszta víz fogyasztásával kezdjük.

2. Méregtelenítés: általánosan használjuk ezt a kifejezést, az egyszerű gyógyteás kúrától kezdve a léböjt-kúráig, teljes testtisztító kúrákig. A méregtelenítés lehet kisebb fokú, rövid ideig tartó, és lehet több hónapos, vagy akár egy éves program része. Lehet egy-egy szervre koncentráló, és lehet egy teljes rendszert magában foglaló, több szervre ható kúra. A méregtelenítés egyik része lehet, ha tudatosan eltávolítjuk a környezetünkből a méreganyagokat, pl. a háztartási tisztítószereket leváltjuk biológiailag nem károsító tisztítószerekre. Méregtelenítésről beszélünk, ha kimondottan méregtelenítő szereket kezdünk el fogyasztani, mint például az aktív faszén, vagy a kovaföld, vagy vastagbél-tisztító gyógynövények. Méregtelenítésre van szükségünk, ha pl. abbahagyja valaki a dohányzást, és szisztematikusan szeretne megszabadulni ennek a káros szenvedélynek a következményeitől. Méregtelenítést tarthatunk egy-egy napon, vagy több hetes kúrán keresztül. A hat hétnél tovább tartó méregtelenítést mindenképpen beszéljük meg hozzáértő szakemberrel!

3. Tisztítókúrák: a szervezet komplex felmérése után történő szisztematikus toxin-mentesítés és egyensúly-helyreállítás, végső fokon a szervezet teljes regenerációja, az öngyógyító képesség helyreállítása. Komoly tapasztalatot, szakértelmet, követést igényel.

A tisztítókúrák egyik fő célja azoknak a mélyen rögzült méreganyagoknak, toxinoknak az eltávolítása, amelyeket a fogászati fémek, higany-amalgám-tömés, oltási maradványok, gyógyszer-maradványok, káros szokások, munkahelyi ártalmak, ipari szennyeződések, orvosi beavatkozások, sugárzások, pl. röntgensugárzás, sugárterápia, atomerőmű-baleset következtében elszenvedett sérülés, gyulladások, súlyos betegségek maradványai okoznak. A jól megtervezett és végrehajtott tisztítókúra minden szervet érint, kiemelten foglalkozik a lelki és szellemi méreganyagok és egyensúlytalanságok felszámolásával, és nagy figyelmet fordít a kúra alatt és után a teljes egyensúly helyreállításával.

Vannak-e olyan tisztító-méregtelenítő kúrák, amiket bármikor elkezdhetsz?

Sokan kérik tőlem olyan kúrák leírását, amelyeket bárki, bármikor elvégezhet az egészségének helyre-állítása, megőrzése érdekében.

Kérd e-mailben a "Hogyan kezdjem?" című ingyenes online kiadványt, amely a Biotündér tudástár tájékoztató füzete.

Mi a teendő, ha komolyabb kúrát szeretnél?
A legjobb megoldás, ha tanácsot kérsz. Ha úgy döntesz, hogy tőlem, akkor az egyéni méregtelenítő, tisztító és regeneráló kúra összeállítását állapotfelmérés és életmód tanácsadás keretein belül tudom felkínálni.