Kepek

Ötven fölöttieknek: szerelem, szexualitás, szexuális zavarok, változó kor, hormonális zavarok, életközépi válság

Kedves Kortársaim, ötven fölött férfiak és nők!
Egy új nemzedék tagjai vagyunk, akiknek az ötven fölötti évek nem egyenlőek a "nagyivá és papivá" válással. Középkorúak, aktívak és fiatalosak vagyunk. Annak is akarjuk magunkat érezni, és annak akarunk látszani. A mostani világ sok segítséget nyújt abban, hogy meghosszabbítsuk a középkorúság határait, és minél tovább maradjunk aktívak, egészségesek. Ez a mentalitást és a hozzá kapcsolódó programokat divatos szóval anti-aging stratégiának nevezik.
Miért érdemes élnünk az anti-aging lehetőségeivel?
Mert nem akarunk idő előtt megöregedni. Nem akarunk lemondani olyan dolgokról, mint a szerelem, harmonikus párkapcsolat, szenvedély, jó szex. Nem akarunk a gyerekeink nyakán nyavalygó, fizikailag és szellemileg leépülő-félben lévő "öregek" lenni. Nem akarunk megkeseredett, depressziós, célok és vágyak nélküli "mamik" és "papik" lenni.
Mert az élet finom, jó dolgokat tartogat számunkra minden korban, ötven, hatvan, hetven fölött is. És ezeket a finom dolgokat minél egészségesebb testtel és lélekkel tudjuk élvezni, megélni.
Azért is érdemes elkezdeni az anti-aging-et, mert amit ma teszünk magunkért, azért holnap nagyon hálásak leszünk a mostani önmagunknak. És ez duplán, sőt, triplán igaz, ahogy az évek mennek előre.
Milyen területeken tudok tanácsot, terápiát nyújtani az ötven fölötti korosztálynak?
- Megváltozott női és férfi szerepek ötven fölött, új tervek, új vágyak, a bölcsesség kora: hogyan alkalmazkodj? Hogyan találd meg a helyed, a szíved és a lelked ebben az időszakban?
- Nőknek: a "baba yaga" korszak szépségei, az érett nő csodálatos tulajdonságai, az érett nőiség kifejezésének módjai
- Férfiaknak: a kapuzárási pánik megoldásai, férfi változókor. Új élet kezdése egy fiatalabb partnerrel.
- Szexuális zavarok, fizikai és pszichés problémák a szerelmi életben, libido-hiány, lubrikáció, merevedési zavarok, korai magömlés
- Párkapcsolati problémák, kapcsolati megújulás, a szenvedély felébresztése ötven fölött
- Ismerkedési problémák, új kapcsolatok kialakítására való készség
- Anti-aging program kidolgozása külső és belső kúrák igénybevételével
- Hogyan használd az aromaterápiát, gemmoterápiát, gyógynövény-terápiát az egészséged, aktivitásod és szexuális erőd megőrzésére?
- Hormonális zavarok, hormon-hiány, változókori tünetek férfiaknál és nőknél, szelíd megoldások
- Betegség-megelőzés, vagy meglévő betegségek esetén természetes kiegészítő program kidolgozása, pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, pajzsmirigy-problémák
- Lelki problémák, depresszió, céltalanság, új életszakasz indítása
- Gyermekek otthonról történő távozásával kapcsolatos lelki traumák feldolgozása
- Társvesztés, válás  utáni traumák feldolgozása
- Műtétek utáni pszichés és fizikai változások feldolgozása, pl. mell-műtét, nőgyógyászati műtét, prosztata-műtét. A beavatkozást megelőző időszakban felkészítés, támogatás.
- Plasztikai műtétekkel kapcsolatos tanácsadás, felkészítés, a változások feldolgozása a műtétet követő időszakban