Kepek

Bach virágterápia, Original Bach-készítmények

A 2016-os év egyik legszebb ajándéka eddig számomra a Bach-virágterápia képzés volt, melyet a Holisz Természetgyógyász Stúdió akkreditált képzéseként végeztem el. Minden tevékenységi részbe és terápiába, tanácsadásba kiválóan beilleszthető ez a szép, szelíd módszer, melyet örömmel kínálok különálló terápiaként és más kúrák, terápiák részeként is.
A Bach-virágterápia során az Original Bach készítményeket használom, melyek az eredeti receptúra és eljárás szerint készülnek Mount Vernonban, a Bach Központban. A készítmények magyarországi forgalmazója az osztrák Doskar cég képviselője, a CEE Naturline cég.

Bach-virágterápiás konzultációt és esszenciákat a (70) 423-4420-as telefonszámon igényelhetsz. A Bach-virágterápiás konzultáció kb. 2 órás terápiás beszélgetést jelent, melynek során közösen meghatározzuk, melyik esszenciákra van szükséged a jelen helyzetben, és milyen lelki problémák miatt lett rosszabb az állatotod, és milyen megoldások vezethetnek a testi-lelki állapotod javulásához. A Bach-virágterápia biztonságosan alkalmazható kisgyermekeknél, akár újszülötteknél is, pl. születési trauma, sokk átélése utáni megnyugvás, sokat síró gyermek, hasfájós gyermek, fogzás miatti trauma, testi-lelki traumák megoldására. A Bach-virágterápia minden korban alkalmazható, szelíd, de hatékony megoldás. Beszedése egyszerű, káros mellékhatása nincs.

Dr. Edward Bach
"A Természet növényeiként, a mi természetünket gyógyítják..."

Az 1930-as években Dr. Edward Bach a jól ismert angol orvos, bakterológus, homeopata és kutató alkotta meg a Bach-virágeszenciákat (Bach Original Flower Remedies). Természetes gyógymódot keresett a harmóniából kizökkent lélek megsegítésére. Hitte, hogy a lélek rezdülései nagy szerepet játszanak egészségünk megőrzésében és a betegségekből való felépülésben.
Munkássága során meghatározott 38 negatív alap lelkiállapotot és ehhez megtalálta azokat a virágokat, melyek rezgése harmonizálja ezeket a negatív állapotokat.
1930-ban elhagyta londoni laboratóriumát és vidékre költözött, ahol kutatásának szentelte idejét. Munkásságát asszisztensnője Nora Weeks segítette.
1934-ig felkutatták a  „tizenkét gyógyító” virágot, a "négy segítőt" és további hármat az első gyógyírsorozatához. Majd ebben az időben összeállította a RESCUE REMEDY Elsősegély keveréket és munkája központjául Mount Vernont választotta a Temze völgyében
1936-ig rálelt az utolsó 19 gyógyírre, és ezzel befejezettnek tekintette a kutatását. Ismereteit és tapasztalatait szélesebb körökben, országos előadókörúton ismertette.
1936. november 27-én  halt meg. Utódjaként Nora Weeks-t és Victor Bullen-t jelölte ki, akik 1978-ig folytatták Dr. Bach munkáját.

Mount Vernon, The Bach Center

Napjainkban Mount Vernonban, jobban ismert nevén - The Bach Center -, a kijelölt utódok folytatják az anyatinktúra készítését, és ehhez ugyanazokat a módszereket használják, amelyeket Dr. Bach meghatározott az 1930-as években. Az anyatinktúrákat még mindig ugyanazokból a növényekből készítik, amelyeket Dr. Bach kiválasztott, és amelyek az eredeti lelőhelyről származnak.
1933-ban Dr. Bach a Nelsons céget bízta meg a tinktúrák töltésével és kereskedelmével. A Nelsons céget 1860-ban alapították, máig családi vállalkozás maradt, mely a természetes egészségápolásra specializálódott.
A mai napig a Nelsons cég tölti az Original Bach-virágeszenciákat és ő bonyolítja az egész világra kiterjedő kereskedelmet is. Így továbbra is fenntartják a szoros és jól szervezett kapcsolatot, amit maga Dr. Bach alakított ki.
A Nelsons cég biztosítja az eredeti Bach-virágeszenciák (Bach Flower Remedies) előállítási módszerének eredetiségét és tisztaságát. Ezért a Bach aláírással ellátott termékeket keresse, amelyek garantálják a termék eredetiségét és minőségét.

Itt olvashatod bővebben a Bach-virágterápiás esszenciák hatását, leírását.