Kepek

Aromaterápia, szelíd módszer, testi-lelki gyógyír

„Megszeretni önmagunkat egy életre szóló románc kezdete.”
Oscar Wilde

Mese az illóolajról

Egy hindu mese szerint történt egyszer, hogy egy fiatalasszony felkereste a bölcset, hogy mérget kérjen tőle az anyósa számára mert az kiállhatatlan, veszekedős volt, megkeserítette az életét. A bölcs átadott neki egy üvegcsét azzal, hogy hat héten keresztül minden nap kenje vele végig az anyósa testét. Telt az idő, a fiatalasszony ismét felkereste a bölcset.
- Mindent úgy tettem, ahogy mondtad. De most azért jöttem, hogy adj valami ellenszert, mert megbántam a tettem. Az anyósom egyre kedvesebb és elviselhetőbb. Már nem kívánom a halálát.
- Menj haza nyugodtan lányom. Anyósod nem fog meghalni. Amit adtam neked, az illatos olaj volt, ami megváltoztatja az emberek lelkét...

Az aromaterápia fizikai, lelki, szellemi és energetikai szinten egyszerre, egy időben hat akár "olfactory", azaz szaglás révén, akár a bőrön keresztül felszívódva, illetve bizonyos készítmények (pl. kapszulák, aromavizek, bázisolajok) fogyasztásával belsőleg is.

Miből áll az aromaterápia?

- hiteles, bevizsgált alapanyagokból
- aroma illóolajok
- gemmoterápiás, rügyterápiás készítmények
- bázisolajok, nemes növényi olajok
- aromavizek, virágvizek
- aromaterápiás esszenciák és keverékek
- aromaterápiás kapszulák
- gyógyagyagok
- személyre szabott aromaterápiás készítmények és keverékek
- szaglóüvegcskék, bedörzsölés, fürdő, masszázs, inhalálás, tértisztítás, intim ápolás

Mi az aromaterápia?
Az alternatív, szelíd gyógymódok egy figyelemre méltó ágazata, amely növényi aromák, illóolajok, aromás vegyületek használatával jótékony hatást gyakorol hangulatunkra, egészségi állapotunkra, agyműködésünkre, hormonjainkra, gondolkodásunkra, közérzetünkre, valamint védelmet nyújt bizonyos fertőző betegségek ellen. Az aromaterápia hatékonyságát több országban bejegyzett alternatív módszerként ismerték el, és a napi alkalmazás során számos bizonyíték létezik arra, hogy a módszer terápiás hatású. Különösen gyulladásos és lelki eredetű problémák megoldásában van segítségünkre ez a holisztikus, szelíd módszer. A teafa-olaj hatását például hivatalosan is elismerik, mint gombaölő, vírus- és parazita-ellenes, fertőzések elleni szert.

Mi az illóolaj?

- szénhidrogén vegyület: fény+víz+levegő szubsztancia, ami csak az aromás növényekből nyerhető ki
- a növények számára: riasztás, csalogatás, információ– és üzenet-küldés
- fotoszintézis útján keletkezik
- sejtek anyagcseréjét befolyásolja
- a sejtlégzést segíti
- a növény kvinteszenciája: minden benne van, ami a növényre jellemző, minden információ
Az illóolaj növény saját illata, amely kifejezi és befolyásolja az érzelmeket, fizikai állapotot, egészséget, gondolatokat az embernél is. A valódi illatok segítenek a pozitív, optimista gondolatok megtermtésében, lehántják a nehézségeket.

Az illóolaj egy erősen koncentrált aromás kivonat, amely vagy desztilláció, vagy ún. macerátum (hideg áztatás) útján keletkezik a különféle aromás növényi alapanyagokból: füvekből, levelekből, virágokból, fenyőfélék tűleveléből, gyümölcsök héjából, fák gyökeréből és ágaiból. Lepárlás, vízgőz vagy mechanikus feldolgozás során kinyert, természetes alapanyagokból származó aroma-koncentrátum.

Aromavizek, virágvizek
Az aromavizek a növények vízgőz-desztillációja során kinyert anyagok, melyek tartalmazzák a növény vízoldékony hatóanyagait. Ezek a hatóanyagok nyomokban vannak jelen ugyan, de annál hatásosabban hatnak. Minimális hatóanyaguk miatt az aromavizeket homeopatikumnak is nevezik. Belsőleges fogyasztásuk biztonságos, ezért ivókúrára is kínáljuk.